Gündem

Piyasadan haberler

QUAGR…’’08.09.2021 tarihli özel durum açıklamamız ve 30.09.2021 tarihli yönetim kurulu faaliyet raporumuzda belirtilen, dört yeni üretim hattı ve inşaatı için planlanan yatırımımız kapsamında, ikinci fırınımız ateşlenmiş olup, önümüzdeki haftalar içerisinde tam faaliyetine başlayacaktır. Yeni açılan ikinci fırınımız ile birlikte mevcut yıllık kapasitemiz 26,0 milyon m²’ye yükselecektir.’’

VKFYO…Şirketin 13.04.2022 tarihi itibarıyla net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 1,126237 TL’dir. 13.04.2022 tarihi itibarıyla ortaklık payımızın BİAŞ’ta oluşan ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır. Şirket paylarında gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine etki edecek kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durum bulunmamaktadır.

AKFGY…’’Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında haberleştirildiği şekliyle, iştirakimiz Fıratcan İnşaat Ticaret ve Turizm A.Ş. çatısı altında hayata geçirilecek Söğütlüçeşme Projesi kapsamında bölgeye bir alışveriş merkezi (AVM) yapılacağı iddiaları ve bu haberlerde kullanılan eski projeye ait fotoğraflar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu alana kesinlikle bir alışveriş merkezi (AVM) yapılmayacaktır. Söğütlüçeşme Tren İstasyonu’nu, seferler açısından ihtiyacı olan Yüksek Hızlı Tren Viyadüğü’nü sağlamanın yanı sıra açık hava kültür, sanat ve yiyecekiçecek merkezi haline getirmeyi planladığımız projeye yönelik çalışmalarımız sürmektedir.’’ Şirket proje ile ilgili olarak gelen talepler doğrultusunda farklı uluslararası işletme markaları ile imzaladığı gizlilik sözleşmeleri çerçevesinde potansiyel işbirliklerini görüşmeye devam etmektedir.

OYAYO…Şirketin 13.04.2022 tarihi itibariyle net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 2.250291 TL dir. 13.04.2022 tarihi itibariyle BİAŞ’ta oluşan 6.31 TL ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır. Şirketin paylarında gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine etki edecek kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmamaktadır.

BSOKE… Söke OSBnin genişleme alanı içerisinde kalan ve Söke OSB tarafından kamulaştırma şerhi konan Şirketimize ait bir kısım arazi, üzerinde bulunan kamulaştırma şerhi ile birlikte, yapılan görüşme ve pazarlıklar neticesinde Söke OSB’de faaliyette bulunan bazı şirketlere satılmış ve bedelleri tahsil edilmiştir. Batısöke Söke Çimento, Söke OSB’de bulunan arsa ve araziyi Batı Kipaş ve QUA Granite’ye toplam 62,07 milyon TL bedelle sattı.

CMBTN… Merkezi İzmir İlinde, Kemalpaşa Caddesi N 19 Işıkkent – Bornova / İzmir adresinde bulunan ve İzmir Ticaret Sicil Müdürlüğünün Born-2537 sicil numarasında kayıtlı şirketimizin temel ve operasyonel faaliyetlerinin gerçekleştirileceği Horozgediği Mahallesi Sanayi Caddesi N 41/1 Aliağa / İzmir adresinde bir şube açılmasına ve Şube Unvanının “Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Aliağa Hazır Beton Şubesi” olmasına karar verilmiştir.

PEKGY… ‘’28.06.2021 tarihli KAP açıklamamızda; “Şirketimizin iştiraki olan Oxo Investment GMBH şirketimize Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Bölgesi’ndeki Neuss şehrinin merkezinde yer alan 15.184 m2 büyüklüğündeki arsanın komisyon dahil 13.700.000 Euro bedelle satın alınması ile ilgili olarak satıcı taraf ile sözleşme imzalanmış olup, arsanın satın alımı için noter sözleşmesi imzalanması için termin alınmıştır. Eş zamanlı olarak proje ve ruhsat çalışmaları başlatılmıştır.” Denilmektedir. Ancak, Bomonti Nuess arsa alımı ile ilgili olarak satıcı ile anlaşma sağlanamamış ve satıcı satıştan vazgeçtiğini Şirketimize bildirmiştir.’’

INVES… Şirket Investco Holding A.Ş’nin 03.03.2022 tarihli özel durum açıklamasına konu, 1.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 200.000.000 Türk Lirası tutarında başlangıç sermayeli ve sermayesinin tamamının şirketimiz Investco Holding A.Ş.’ye ait olduğu Rem Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin kuruluşu için gerekli izinlerin alınması amacıyla 07.03.2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı başvuru Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14.04.2022 (bugün) tarihli toplantısında olumlu karşılanmıştır.

BIOEN… Şirketin bağlı ortaklığı Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş’nin işletmecisi olduğu İnegöl Biyogaz Elektrik Üretim Tesisinin 2,800 MWe olan kurulu gücünün 4,242 MWe ye çıkarılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 14.04.2022 tarihinde kısmi kabul İşlemi gerçekleştirilmiştir. Halihazırda 2,8 MWe kurulu güç kapasitesinde olan tesisimiz, yapılan kabul işlemi neticesinde 4,242 MWe kurulu güç kapasitesine ulaşmıştır. Bu kapasite artışı ile birlikte, Şirketimizin toplam kurulu gücü 90.7MWe’ye ulaşmıştır.

GESAN… Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., TOROSLAR EDAŞ tarafından 14/04/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘’ HÜCRE & TRAFO MERKEZİ – MMMH – HAVALI ALIMI İŞİ ” için ihaleye girilmiş ve en avantajlı fiyat verilerek ihalede 1. olunmuştur. İhale bedeli 7.000.000,-USD’dir. (Yedimilyon, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 102.410.000,TL’dir.)

GESAN… Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 14/04/2022 tarihinde gerçekleştirilen, 2022/220510 ihale kayıt numaralı ‘’ 14-04-2022 TARİHLİ İTM.401 REFERANSLI 154 KV KIYIK (MUŞ) YAPIMI İŞİ” için ihaleye girilmiş ve en avantajlı fiyat verilerek ihalede 1. olunmuştur. İhale baz bedeli 67.199.980,-TL’dir.

MANAS…G4 Doğalgaz Sayacı Üretim Hattının, ITRON (ABD) Firmasından teknoloji transferi ve Manas tesislerine taşınması ile ilgili olarak ITRON firması ile görüşmeleri esnasında yatırım teşvik belgesi almak üzere 03.02.2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına başvuruda bulunulmuştur. Görüşmeler devam ederken teşvik belgesi başvurusu olumlu sonuçlanmış olup 02.03.2022 tarih ve 533876 sayılı teşvik belgesi Şirketimizce alınmıştır. Yönetim Kurulumuz, sözleşme imzalanmaması halinde yatırımcıları yanlış bilgilendirme ve fiyat üzerinde yapay etki oluşabileceği risklerini dikkate alınarak teşvik belgesinin alındığı tarihte özel durum açıklamasının ertelenmesine ve sözleşme imzalanması durumunda sözleşme ve yatırım teşvik belgesine ilişkin özel durum açıklamalarının birlikte yapılmasına karar vermiştir. Söz konusu yatırımın toplam tutarı 46.446.646 TL’dır. Yatırımın % 43 ‘ü yabancı kaynakla %57 ise öz kaynaklarla finanse edilecektir. Söz konusu yatırımın tamamlanması ile birlikte mevcutta 25.000 adet/yıl olan kapasite 625.000 adet / yıl olarak gerçekleşecektir.

MANAS… ‘’20 yıldan bu yana Itron Firmasının (https://www.itron.com) Türkiye’deki çözüm ortağı ve temsilcisi olan ve yaklaşık on yıldır da bazı su ve elektrik sayaçlarını teknoloji transferinin ardından Türkiye’de imal eden Şirketimiz 07.2021 tarihinde SPK tarafından onaylanan izahnamemizde belirttiğimiz gibi; G4 Doğalgaz Sayacı Üretim Hattının, ITRON (ABD) Firmasından teknoloji transferi ile Manas tesislerine taşınması görüşmelerini bu güne kadar devam ettirmiş, 18.12.2021-20.12.2021 tarihleri arasında tesis, makine ve cihazları yurtdışında yerinde inceleyen teknik heyetimizin olumlu görüşü çerçevesinde; ITRON (ABD) Firması ile 14 04 2022 tarihinde teknoloji transferine ilişkin sözleşmeyi imzalamıştır. ‘’

RALYH… Şirketin Bağlı Ortaklarından Ral Yapı Mühendislik A.Ş. ile Ankara İli Çankaya İlçesi Lodumlu (Beytepe Köyü) imarının 29335 Ada 1 Parselinde bulunan 10.795 m2 arsa üzerine Ticaret ve Ofis alanlarından oluşacak proje için Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmak üzere görüşmelere başlanmıştır.

SAFKR… ‘’25.03.2022 tarihinde açıklamış olduğumuz klima ve soğutucu imalatında kullanılan bazı metal aksamların firmamız bünyesinde üretilmesini teminen İzmir – Menemen/Emiralemli mevkiinde yapılacak yatırım kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız yatırım teşvik belgesi başvurusu onaylamıştır. Yatırım, orta-yüksek teknoloji kapsamında olup, 4ncü bölge desteklerinden yararlanacaktır. SGK primi işveren hissesi 6 yıl, vergi indirimi kapsamında yatırıma katkı oranı %45, faiz desteği %4 olacaktır. Bunların dışında gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnalarından faydalanılacaktır.’’

PEKGY… ‘’06.01.2022 tarihli KAP Açıklamamızda; “Şirketimiz İngiltere’de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14 2LH adresinde bulunan 5.787 m2 arsanın imar şartı ile 4.3 Milyon GBP’a satın alınması ile ilgili olarak ilişkili taraflarından Peker Skyline Ltd. ile gayrimenkul alım sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu arsa ile ilgili İngiltere’de kurulu Kingstons (Guildford) Limited değerleme şirketi tarafından hazırlanan raporda arsanın mevcut durum değeri 3,9 Milyon GBP, imarın onaylanmasından sonraki değeri ise 4,75 Milyon GBP olarak belirlenmiştir. ‘’ Söz konusu arsanın yatırımı, Şirketin 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımına ilişkin hazırlanan “Sermaye Artırımından Sağlanacak Fonların Kullanım Yeri Raporu”nda belirtilen yatırımlardan biri olmayıp, söz konusu satın alma bedeli sermaye artışından sağlanan fondan karşılanmayacaktır. Söz konusu arsanın imar onay süreçleri devam etttiğinden, satın alma işlemi tamamlanmamış olup süreç devam etmektedir.

DENGE… ‘’Metrobil Teknoloji A.Ş. ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. arasında, 5.Ana Bölgedeki (İstanbul Anadolu-2, İzmir-1, Manisa, Edirne) Hizmet Alımı Sözleşmesi imzalanmıştır. *İşin* yalnızca işçilik *tutarı* 87.500.000,00 TL(Seksenyedimilyonbeşyüzbin.Türk Lirası)’dır. *Sözleşmenin süresi,* 16.04.2022 tarihinden itibaren 35 (otuzbeş) aydır.*İşin konusu,* Kablo TV ve interaktif iletişim şebekelerinin surveyinin yapılması, projelendirilmesi, şebekenin kurulumu, ölçümü ve bakımlarının yapılması, hasar ve arızaların giderilmesi, şebekenin deplase edilmesi, şebekenin yenilenmesi ve değiştirilmesi ile bu şebeke üzerinden verilen servislerin kurulumunun, naklinin, iptalinin ve diğer işlemlerle birlikte Türksat’ın talebi halinde pazarlama faaliyetlerinin yapılması işidir.’’ ISYAT… Şirketin 13.04.2022 tarihi itibarıyla net aktif değer tablosuna göre pay başına net aktif değeri 1.578948 TL dir. 13.04.2022 tarihi itibarıyla ortaklık payımızın BİAŞ’ta oluşan ağırlıklı ortalama fiyatı, pay başına net aktif değerinin 2 katını aşmıştır.

NATEN… Naturelgaz, ÇAYKUR’un açtığı LNG veya CNG ihalesinde en iyi teklifi verdi. İhaleye konu 355.700.000 kWh enerji, 33.430.451,13 Sm3 olup, söz konusu miktar Şirketimiz 2021 yılı toplam satış hacminin %16,5’ine tekabül etmektedir. İhale konusu doğal gazın, geçmiş yıllarda olduğu gibi Mayıs 2022 tarihinden itibaren 2022 yılı sonuna kadar tüketilmesi beklenmektedir Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), İmaş Makine Sanayi AŞ halka arz başvurusunu onayladı. SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Şirket sermayesinin 30 milyon TL’den 37 milyon TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 7 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan İttifak Holding AŞ’ye ait 7 milyon TL nominal değerli paylar halka arza konu edilecek. 1 TL nominal değerli paylar 15,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri Bahiscom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -