Gündem

Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılması gibi sert yaptırımlar açıklanmadı

 

Dün akşam Biden, Rusya’nın global ekonomiden izole edilmesi için yeni yaptırımlar açıkladı. Ancak, Rus enerji ihracatı ve Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılması gibi sert yaptırımlar açıklanmadı. Bu ve Biden’ın “stratejik rezerv”  açıklaması ile petrol fiyatlarında geri çekilme gözlenirken, borsalarda yükseliş gözlendi. Ekside seyreden ABD borsaları günü pozitif tarafta kapatırken, jeopolitik gelişmelerden daha az etkilenebilecek Nasdaq %3,3 oranında prim yaptı. Diğer yandan, Dow Jones sadece %0,3 oranında yükseliş kaydetti. ABD borsalarını takiben bu sabah Asya’da ve Avrupa vadelilerinde yükselişler gözleniyor. Bu kapsamda, akşam kontratının %2,4 oranında yükseliş kaydettiği göz önüne alınırsa, BIST100 endeksi de güne %2 civarında alıcılı başlayabilir. Diğer yandan, bölgedeki belirsizlikler sürerken petrol tekrar yükseliyor. ABD vadelileri de ekside. Hem petroldeki yükseliş hem de turizm gelirlerindeki yüksek beklentilerinin gerçekleşmeme riski nedeniyle Borsa İstanbul’da kalıcı yükselişler gözlenmeyebilir ve gün içerisinde oynaklık da yüksek kalabilir. Bu arada, ABD’de bugün açıklanacak ve Fed’in yakından izlediği çekirdek PCE enflasyonu mart ayındaki toplantıya yönelik beklentileri şekillendirebilir. Tahminlerin altındaki olası rakamlar, jeopolitik risklerin agresif beklentileri kısmen azalttığı ortamda piyasaları bir parça destekleyebilir.

 

*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.
 


 

     

MAKROEKONOMİ

   

TCMB’nin geçen haftaki PPK toplantısına ilişkin özeti yayınlandı.

Enflasyon:

  • Ocak ayında döviz kurlarında daha istikrarlı bir seyrin gözlendiği, uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek artışla, enerji grubundaki fiyat artışlarının öne çıktığı,
  • Gıda grubunda fiyat artışlarının genele yayıldığı,
  • Uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek seyir ve tedarik sorunları ile ÜFE’nin kayda değer şekilde yükseldiği,
  • B ve C endekslerinin yıllık enflasyonlarının ve eğilimlerinin yükselmeye devam ettiği,
  • Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu enflasyon beklentilerinin artmaya devam ettiği, buna karşın gelecek 12 aylık enflasyon beklentisinin düştüğü,

Önceki metinle kıyaslandığında,

  • Küresel ekonomik görünüme ilişkin ifadelerin büyük ölçüde korunduğu görülmekte,
  • ÜFE’yi etkileyen unsurlardan enerji grubundaki fiyat artışlarına dikkat çekilirken, “Türk lirasındaki değer kaybı” ifadesinin ise metinden çıktığı görülmekte.
  • Yurt içi iktisadi faaliyetle ilgili olarak olumlu görüş sürdürülürken, perakende satış hacminde düşüş olduğu fakat eğiliminin üzerinde seyrettiği,
  • İstihdam piyasasına yönelik olumlu ifadeler korunurken, “ücretlerdeki artışların kayıtlı istihdama olan etkilerinin yakından takip edildiği” ifadesi metinden çıkarılmış.
  • Cari dengede ise geçen aya benzer şekilde artan enerji ithalatına vurgu yapılırken, genel görünüme ilişkin değerlendirmelerde değişiklik olmadığı görülmekte. Cari dengedeki iyileşmenin fiyat istikrarı hedefine ulaşmada önemine vurgu yapılırken, bu hedefe ulaşmada uzun vadeli TL yatırım kredilerinin önemine dikkat çekilmekte.
  • Para politikası kısmında ise TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesini gözden geçirdiği ve sürdürülebilir fiyat istikrarı doğrultusunda finansal risklere yönelik riskleri de gözeten liralaşma odaklı bir yaklaşım sergilediği vurgulanmaktadır.

 
ABD tarafındageçen yılın son çeyreğine ilişkin GSYH büyüme revize verisi takip edildi. ABD ekonomisinin büyüme hızı 4. çeyrekte, yıllıklandırılmış çeyreklik bazda %6,9’dan %7’ye revize edildi fakat bu dönemde belirginleşen jeopolitik riskler ve yüksek enflasyon belirsizlikleri artırmakta. Kısa vadede Omicron varyantının olumsuz etkileriyle büyüme hızının ilk çeyrekte %2 ve altına gerilemesi beklenmekte. Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki geriliminin yaratacağı petrol fiyatlarındaki artışın enflasyona ve üretime olan yansımaları da ABD ekonomisinde ivme kaybını artırabilir.

ABD büyüme verisiyle birlikte geçen yılın son çeyreğine ilişkin çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi revize verisi de açıklandı. Çekirdek PCE fiyat endeksi yıllıklandırılmış çeyreklik bazda geçen yılın 4. çeyreğinde %4,9’dan %5’e yukarı yönlü revize edildi ve enflasyonist baskıların güçlendiğine işaret etti.

Ayrıca ABD’de 19 Şubat haftasına ilişkin yeni haftalık işsizlik maaşı başvuruları, 249 bin kişiden 232 bin kişiye geriledi ve sıkı istihdam piyasası koşullarının devam ettiğine işaret etti.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, TSİ 16.30’da Fed’in enflasyon göstergesi olarak izlediği PCE deflatörde ocak ayı verisi izlenecek. PCE deflatör aralık ayında aylık %0,4 artarken, yıllık %5,8’e yükselmiş ve daha önce açıklanan TÜFE’ye benzer şekilde fiyat baskılarının halen yüksek olduğunu göstermişti. Bu kapsamda, PCE deflatörün yıllık bazda ocak ayında %6’ya yükselerek artışını sürdürmesi beklenmekte.

Ayrıca ABD’de ocak ayına ilişkin kişisel gelirler ve harcamalar verileri de açıklanacak. Kişişel harcamalar aralık ayında aylık %0,6 düşmüştü, kişisel harcamalardaki düşüş kısmi olarak salgının yansımaları kaynaklı olmuştu. Kişisel gelirler ise aralık ayında aylık %0,3 artarken, 2021 yılı genelinde ise artan ücretler ve hükümet teşvikleri ile yıllık bazda %7,3 artmıştı. Ocak ayında ise kişisel gelirlerin aylık %0,3 gerilemesi ve kişisel harcamaların ise %1,6 artışla toparlanması bekleniyor.

Ayrıca ABD’de TSİ 16.30’da ocak ayı dayanıklı mal siparişleri öncü verisi de takip edilecek. ABD’de dayanıklı mal siparişleri aralıkta aylık %0,7 düşüşle beklentilerin üzerinde gerilemişti. Ocak ayında ise dayanıklı mal siparişlerinin öncü veriye göre aylık %1 artışla toparlanması bekleniyor.  

Bunun yanında, ABD’de konut piyasasının seyrine yönelik olarak ocak ayına ilişkin bekleyen konut satışları verileri takip edilecek. Bekleyen konut satışlarının ocak ayında aylık %0,5 gerilemesi bekleniyor.

Diğer yandan, ABD’de TSİ 18’de şubat ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi nihai verisi izlenecek. Şubat ayı Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi öncü verisi ise 67,2’den 61,7’ye gerilemişti ve anketin detaylarında 1 yıl sonraki enflasyon beklentisi ise yükselmeye devam ederek %4,9’dan %5’e yükselmişti.

Ayrıca Euro Belgesi’nin en büyük ekonomileri Almanya ve Fransa’nın geçen senenin son çeyreğine ilişkin GSYH büyümesi nihai verileri takip edilecek. Almanya ekonomisi geçen sene son çeyrekte öncü verilere göre %0,7 daralmış, Omicron varyantı sonucu artan kısıtlamalar tüketimi sınırlarken, ayrıca inşaat yatırımlarının azalması da GSYH’ı baskılamıştı. Yıl genelinde ise büyümesi %2,8 olmuştu. Fransa ekonomisi ise geçen yılın son çeyreğinde öncü verilere göre %0,7 büyüme kaydetmiş ancak üçüncü çeyrekteki %3,1 oranındaki büyümeye göre oldukça yavaşlamıştı, yıl genelinde ise %7 büyümüştü. Yeni yılda ise kısıtlamaların devamıyla ilk çeyrek büyümelerinin baskı altında kalabileceği değerlendiriliyor. 

Yurt içinde ise, TSİ 10’da şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi takip edilecek. Şubat ayında güven endekslerinin hepsinde düşüş görülmüştü. Kurdaki sakin seyir anket göstergelerini destekleyen bir unsur olsa da enerji kesintileri ve tedarik zinciri sıkıntıları şubat ayındaki ivme kaybını kısmen açıklamakta. Şubat ayında aylık %3,8 azalışla perakende ticaret sektörü endeksi en çok düşüş gösteren güven endeksi olmuştu. İnşaat sektörü güven endeksi %3,3, reel kesim güven endeksi %1,8 ve hizmet sektörü güven endeksi ise %1,2 gerilemişti. Geçen hafta açıklanan tüketici güven endeksi ise şubat ayında aylık %2,8 düşüşle 71,2 seviyesine gerilemiş ve tarihsel ortalamasının belirgin altında kalmaya devam etmişti. Bu kapsamda, sektörel güven endeksleri, reel kesim güven endeksi ve tüketici güven endeksinin belirli alt endeksleri ile hesaplanan ekonomik güven endeksinin tekrar iyimserlik eşik seviyesinin altına gerilediğini hesaplamaktayız ve 98,2 seviyesinde gerçekleşebileceğini öngörmekteyiz.
 

ŞİRKET HABERLERİ 

Alkim Alkali Kimya (ALKIM, Pozitif): Şirket 4Ç2021’de ana ortaklık net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %124,3 oranında artmış ve 141,6mn TL olmuştur. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de 4Ç2020’ye göre %96,4 oranında artarak 390,9mn TL’ye yükselirken, satışların maliyeti %104 oranında artarak 261,5mn TL olmuştur. Buna bağlı olarak brüt kar %82,7 oranında artarak 129,3mn TL’ye çıkmıştır.  Şirket’in operasyonel giderleri aynı dönemde %80,5 oranında artmış ve 22,1mn TL kaydedilmiştir. Şirket, kur farkı kaynaklı 70,1mn TL diğer faaliyetlerden gelir yazmıştır.  Tüm bunlara bağlı olarak faaliyet karı da aynı dönemde 119,1mn TL artmış ve 177,3mn TL’yi göstermiştir. FAVÖK %77,4 oranında artarak 114,7mn TL gerçekleşirken, FAVÖK marjı ise 3,1 puan gerileyerek %29,3 hesaplanmıştır. Şirket, maddi duran varlık satışı kaynaklı 41,4mn TL yatırım faaliyet geliri kaydetmiştir. Finansman tarafında ise 18,5mn TL gider yazılmıştır. 31mn TL vergi gideri sonrası şirketin ana ortaklık net dönem karı 141,6mn TL olmuştur.

4. çeyrekte açıklanan net dönem karıyla birlikte 2021 yılı toplam ana net dönem karı 248,1mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2020 yılındaki net dönem karı 199,2mn TL idi.

Sabancı Holding (SAHOL, Pozitif): Sabancı Holding’in 2021 yılı son çeyrek ana ortaklık net dönem karı 5.175,4mn TL ile hem bizim beklentimiz olan 4.598mn TL’nin hem de piyasa beklentisi olan 4.242mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Yüksek kar rakamında Akbank, Akçansa, Brisa, Çimsa, Enerjisa ve Kordsa’nın beklentilerin üzerinde kar açıklamasına ilaveten kurlardaki artış kaynaklı yüksek gelir kaydedilmesi etkili olmuştur. Holding döviz fazla pozisyonuna ilaveten PHILSA ve PMSA’da sahip olduğu hisselerin tamamının devri için Ekim 2021’de anlaştığı tutarın %88’lik kısmını 9,3249TRY/USD’den kur korumasına almış ve bu durum kurlardaki yüksek artış kaynaklı net dönem karına ek katkı sağlamıştır. Diğer taraftan, sigorta segmentinin karlılığı ise son çeyrekte beklentilerin altında gerçekleşmiştir. Holding bir önceki yılın aynı döneminde 926,7mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.

Son çeyrek yüksek kar rakamıyla birlikte Holding’in 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %152,4 oranında artarak 12.032mn TL’ye ulaşmıştır.
 
Sasa Polyester (SASA, Nötr): Sasa 2021 yılının son çeyreğinde 709,5mn TL zarar kaydetmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde 366,6mn TL kar elde edilmişti. Satış gelirleri 4Ç2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %194 oranında büyüme kaydederek 5.738mn TL’ye ulaşan Şirket’in brüt karı da 1.845mn TL gerçekleşerek yıllık %278 oranında artış göstermiştir. Faaliyet giderleri ise yıllık %200 oranında artarak 213,7mn TL’ye çıkan Şirket’in FAVÖK’ü 1.710mn TL gerçekleşerek aynı dönemler itibarıyla %263 oranında artış kaydetmiştir. FAVÖK marjı da %29,8 olmuştur. (4Ç2020: %24,1) Diğer yandan, Şirket’in net finansman giderleri 4Ç2021’de 2.702mn TL olarak (4Ç2020: 120,3mn TL net gider) gerçekleşmiştir. Ek olarak bu çeyrekte 1.071mn TL’lik vergi geliri kaydedilmiştir.
 
Dördüncü çeyrek zararına karşın Sasa 2021 yılını 697,4mn TL kar ile kapatmıştır.  Şirket 2020 yılında 312,2mn TL kar elde etmişti.
 
Anadolu Efes (AEFES, Sınırlı Negatif): Şirket, Ukrayna’da Çernihiv, Harkov ve Mikolayiv şehirlerinde üç bira fabrika ve yaklaşık 3bin çalışanın bulunduğunu ve önceliklerinin çalışanların güvenliğinin sağlanması olduğunu bildirdi. Bunun yanı sıra, üretim tesislerinin ve altyapının güvenliğini sağlamak adına önlemler alındığını, bu çerçevede, dün sabah itibarıyla, Ukrayna’daki bira fabrikalarındaki üretim ve satış operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

2021 yılında, Ukrayna operasyonunun Anadolu Efes satış gelirleri içindeki payı %5, FAVÖK içindeki payı ise %2’dir. Rusya operasyonunda ise üretim ve satış faaliyetleri devam etmektedir. 2021 finansallarıyla birlikte açıklanan 2022 yılına ilişkin beklentiler ise yayınlama tarihi itibarıyla olan koşullara dayanmaktadır. Bu nedenle, ülkeler arası durumun gelişimi önümüzdeki günlerde yakından takip edilecektir. Gelişmelere bağlı olarak 2022 beklentilerinde bazı değişiklikler olabilir.
 
Enka İnşaat ve Sanayi (ENKAI, Nötr): Şirket, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gelişmelere istinaden, Ukrayna’da herhangi bir yatırımı bulunmadığını, Rusya’da inşaat ve gayrimenkul sektöründe uzun senelerdir devam eden iş anlaşmaları ve yatırımlarının bulunduğunu ancak bu aşamada iş süreçlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını açıklamıştır.
 
Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Nötr): Şirket daha önce yapmış olduğu açıklamada Ukrayna’nın Odesa şehrinde yer alan iştiraki Europower Ukraine LLC firmasının fabrika inşaatının tamamlandığı belirtmişti. Fabrika binasının 5 yıllık kiralama garantisi karşılığında arsa sahibi tarafından inşa edildiği ve binası ile ilgili olarak Şirket tarafından herhangi bir harcama yapılmadığı açıklanmıştır.

Ayrıca Şirket, yaşanan jeopolitik ve diplomatik belirsizlikler nedeni ile yapılması gereken makine ve teçhizat yatırımları askıya almıştır. Fabrikanın devreye alınmasından vazgeçilmesi durumunda ise Türkiye’den sipariş edilen makinelerin Ankara’da almış oldukları fabrikalarda kapasite artırımı amacı ile kullanılacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır.
 
Karsan (KARSN, Nötr): Romanya Bükreş belediyesinin açmış olduğu 100 adet 12 metre Elektrikli Otobüs ve Şarj Ünitesi alım ihalesine teklif verilmek suretiyle katılım sağlanmıştır.
 
Mavi Giyim (MAVI, Nötr): Şirket, Rusya’daki faaliyetleriyle ilgili şu bilgilendirmeyi yapmıştır :”Şirketimizin Ukrayna’da herhangi bir monobrand mağazası veya etkin faaliyeti bulunmamaktadır. Rusya’da ise, 19’u şirket yönetiminde ve 17’si bayi olmak üzere toplam 36 mağazada hizmet verilmekte, tüm bu satış noktaları ağırlıklı olarak Moskova ve St. Petersburg civarında yer almaktadır. Rusya’nın toplam satışlarımız içindeki payı %2,1 seviyesindedir. Bölgedeki gelişmelerin şirketimiz faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmemektedir.”
 
Petkim Petrokimya Holding (PETKM, Nötr): Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ülke notu düşüşü sonrası yaptığı değerlendirme sonucu, Şirketin kredi notunu “B+” olarak korumuş ancak not görünümünü ise “Durağan”dan “Negatif”e güncellemiştir.
 
Tüpraş (TUPRS, Nötr): Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından, Şirketin Uzun Vadeli Yabancı Para Cinsinden  kredi notu B+ olarak teyit edilmiş,  görünümü ise “Durağan”‘dan “Negatif”e değiştirilmiştir.
 
Türk Telekom (TTKOM, Nötr): Türk Telekom Grubu, iştiraki TTG Finansal Teknolojiler A.Ş.’ye bağlı olarak 200mn TL sermaye ile bir tüketici finansman şirketi kurulmasına karar vermiştir. Bu kapsamda TTG Finansal Teknolojiler A.Ş. bir finansman şirketi kuruluşu için gerekli izinlerin alınması amacıyla 24 Şubat 2022 tarihinde BDDK’ya başvuruda bulunmuştur.
 

SEKTÖR HABERLERİ 
 

Halka Arz: Gezinomi Seyahat Turizm ve Gür-Sel Turizm Taşımacılık şirketlerinin halka arz başvuruları SPK tarafından onaylanmıştır.

Tarım: Tarım ve Orman Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden sonra başta buğday olmak üzere hububat ve diğer ham maddelerde yeni hasat dönemine kadar arz yönüyle bir eksikliğin olmayacağını duyurdu. Kaynak: Dünya
 
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

 

Ege Gübre (EGGUB, Nötr): Şirket 4Ç2021’de net dönem karı 15,1mn TL olmuştur. Geçen yılın aynı döneminde şirket 22mn TL kar açıklamıştı. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de 4Ç2020’ye göre %60,7 oranında artarak 268,7mn TL’ye yükselirken, brüt kar %87,6 oranında artarak 101,4mn TL’ye çıkmıştır.  Şirket’in operasyonel giderleri aynı dönemde %8,2 oranında azalmış ve 22,5mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden 11,6mn TL gelir kaydeden şirketin faaliyet karı ise 90,5mn TL’yi göstermiştir. Yatırımlardan 26,3mn TL ve finansman tarafında da 34,8mn TL gider yazılmıştır. 14,4mn TL vergi gideri sonrası şirketin net dönem karı 15,1mn TL olmuştur.

4. çeyrekte açıklanan net dönem karıyla birlikte 2021 yılı toplam ana ortaklık net dönem karı 118mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2020 yılındaki net dönem karı 102,2mn TL idi.

Galata Wind (GWIND, Sınırlı Pozitif): Şirketin, 4Ç2021’de ana ortaklık net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %35,3 artarak 78,1mn TL’ye yükselmiştir. Satış gelirleri 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %142 artmış ve 209mn TL olmuştur. Satışların maliyeti ise 38,3mn TL olurken, brüt kar %164,8 artarak 170,7mn TL’ye yükselmiştir. Şirketin operasyonel giderleri geçen yılın dördüncü çeyreğine göre %45,3 artışla 9,3mn TL’ye yükselirken, diğer faaliyetlerinden 37,9mn TL net gelirler kaydedilmiştir. Böylece  faaliyet karı 48,3mn TL’den 199,3mn TL’ye yükselmiştir. Şirket’in FAVÖK’ü de aynı dönemde %165,8 oranında artarak 177,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. 4Ç2020’deki net finansman geliri 23,4mn TL olan Şirket, bu çeyrekte kur artışı kaynaklı 127,5mn TL net finansman gideri yazmıştır. Son olarak 6,3mn TL’lik vergi geliri ile Şirketin 4Ç2021 ana ortaklık net dönem karı 78,1mn TL olmuştur.

4. çeyrek net dönem karıyla birlikte Şirket’in 2021 yılındaki ana ortaklık net dönem karı 170,9mn TL olmuş ve yıllık %9,3 oranında artış göstermiştir.

Ek olarak, Şirketin Yönetim Kurulu hisse başına brüt 0,28048 TL (net 0,252435 TL) kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunmaya karar vermiştir. Son kapanış fiyatına göre temettü verimi %4 olarak hesaplanmaktadır.
 
Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme (ANGEN): Şirket, uluslararası pazarlarda büyüme stratejisi kapsamında Filipinler’de satış ve pazarlama konularında faaliyet gösterecek bir iştirakinin kurulmasına karar verildiğini duyurmuştur.

Creditwest Faktoring (CRDFA): Şirket, Ukrayna Merkez Bankası’nın ülkedeki bankaların açık ve çalışmaya devam ettiğine ilişkin açıklamasına istinaden, %42 oranında iştirak ettiği Joint Company West Finance And Credit Bank’ın faaliyetlerine devam ettiğini açıklamıştır.

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR): Şirket, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından düzenlenen, “2022 Yılı Dicle EDAŞ Mardin 2. Grup Tesis Yapım İşi” için vergiler hariç 56,4mn TL bedelle ve “2022 Yılı Dicle EDAŞ Diyarbakır 3. Grup Tesis Yapım İşi” için vergiler hariç 49,8mn TL bedelle, en avantajlı teklifi sunarak 1.sırada yer almıştır. İhalelerin sonuçları ile ilgili gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanmıştır.

Türk İlaç Serum (TRILC): Devlet Malzeme Ofisi tarafından açılan Tıbbi Beşeri Serum alımı ihalesinin 280,5mn TL bedel ile 34,9mn adet olarak şirket uhdesinde kaldığı açıklanmıştır.
 

FAİZ PİYASALARI

 

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 67 milyar TL’lik (%14’ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 321 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,99 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,84-%1,98 bandında hareketin ardından %1,97 seviyesinden günü kapattı. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 200 baz puana varan yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 230 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü. 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Başa dön tuşu
güvenilir casino siteleri Bahiscom - Tipobet Giriş Sahabet Sahabet
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -